Presenttips till 6-åringen
6 till 9 år

Presenttips till 6-åringen

På jakt efter den perfekta presenten till en sexåringen? Låt oss föreslå böcker. Det är ett fantastiskt val som både underhåller och inspirerar. Här har vi samlat våra bästa presenttips för barn i sexårsåldern.

Fotograf: Pexels

På jakt efter den perfekta presenten till en sexåringen? Låt oss föreslå böcker. Det är ett fantastiskt val som både underhåller och inspirerar. Här har vi samlat våra bästa presenttips för barn i sexårsåldern.

Bok 1

Yumi & Tomu: I lilleputtarnas land

Yumi & Tomu, Maria Frensborg & Gustaf Lord

Yumi & Tomu är framförallt kända som barnens favoriter på Youtube, men på senare år har de varit vägen in till läsning för många barn. I Yumi & Tomu: I Lilleputtarnas land råkar de bli förminskade. Hur ska de bli stora igen? De behöver hjälp av myrdrottningen och beger sig iväg på ett fartfyllt och skruvat äventyr i Pandaihuset. Samtidigt verkar det som att den elaka spelmästaren också har krympt. Kan det innebära något problem?

Fler böcker om Yumi & Tomu hittar du här.

Bok 2

Familjen Amarant flyttar in

Elin Ruuth & Johanna Magoria

Neo Andersson bor på en ganska vanlig radhusgata. Men det finns ett hus som sticker ut. Ett gammalt kråkslott som stått övergivet så länge folk kan minnas. En dag dag stannar några spektakulära personer vid husets grind. Det är Tjänstefolket som meddelar att Herrskapet, familjen Amarant, flyttar in på tisdag. Vilka är de? Det visar sig att äldsta sonen Poppel och Neo snart blir vänner, men deras tillvaro skiljer sig kraftigt från varandra.

Familjen Amarant flyttar in bjuder på Downton Abbey-stämning för sexåringar. Mysigt, underligt och magiskt på samma gång med underbara bilder av Johanna Magoria.

Bok 3

Viktiga kartor

Sarah Sheppard

Någonstans i fem-sex-årsåldern börjar det bli lättare att begripa världen i stort. Att det finns länder, hav, kontinter och annat utanför ens egen tillvaro. Då kan det vara ett ypperligt tillfälle att läsa och förundras över världen. Sarah Sheppards Viktiga kartor är perfekt för just detta. Här samsas kartor, flaggor och en massa fakta som kan förundra både stora och små.

Bok 4

Ninja Timmy och de stulna skratten

Henrik Tamm

I staden Elyzandrium finns det bambuskypskrapor, ångdrivna luftballonger och andra märkliga maskiner. Här bor katten Timmy och hans vänner. De upptäcker att barnen de stöter på har förlorat sina skratt. Vad är det som har hänt? Timmy och hans vänner bestämmer sig för att lösa mysteriet. Tillsammans med gamle Alfred och dennes magiska leksaker förvandlats gänget till brottsbekämpande ninjor!

Henrik Tamm arbetar som konceptdesigner i Hollywood och har varit med och utformat miljöerna i Shrek-filmerna, Narnia och flera Marvelprojekt. Ninja Timmy och de stulna skratten är hans barnboksdebut och den första boken av sex.

Här är hela Ninja Timmy-bokserien.

Bok 5

Bröderna Lejonhjärta

Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Berättelsen om bröderna Jonatan och Skorpan Lejonhjärta är en av de finaste som finns. När de båda har dött förenas de i landet Nangiala. De är så glada att åter vara med varandra, men delar av Nangiala är förtryckt av den elaka Tengil och draken Katla. De två bröderna deltar i kampen om frihet, med livet som insats. En bok som kan få vem som helst att gråta, men inte bara av sorg, utan också av det fina i en så stark syskonkärlek.

Bok 6

Jakten på Jack: Trolldom i Gamla stan

Martin Olczak & Anna Sandler

Jack Nilssons liv tar en rejäl vändning på sommarlovet . När han anländer till Stockholm möts han av moster Betty och får snart reda på mystiska familjehemligheter. Det visar sig att sagoväsen som varulvar, bergstroll och andra saker hämtade ur svensk folktro finns på riktigt. Och nu jagar de honom! Samtidigt verkar det som att Jacks föräldrar lever, och med hjälp av en tre hundra år gammal bok om trolldom kanske han kan rädda dem.

Bok 7

Berättelser från den magiska djuraffären

Lin Hallberg & Jonna Björnstjerna

I den magiska djuraffären finns en gumma som vet exakt vilket djur som passar till barnet som kommer in dit. I Berättelser från den magiska djuraffären har tre av den lättlästa serien samlats och byggts ut med mer text. Bra både för lästränaren och för djurälskaren.

I boken ingår Novas hemlighet, En kompis till Leo och Esters längtan.

Bok 8

Spökbyrån: Fallet med den rysliga skuggan

Kristina Ohlsson & Moa Wallin

I Dimdalen spökar det lite här och var. Som tur är finns Spökbyrån med de två detektiverna Kalle och Elsa som löser övernaturliga fall. I Fallet med den rysliga skuggan hjälper de Frans Fransson som inte kan sova. Det spökar i hans lägenhet och det är ett förfärligt oväsen om nätterna! Som alltid spökar spöket för att det vill säga något. Frågan är bara vad. Kalle och Elsa måste försöka få kontakt med skuggan som dyker upp ibland.

Alla böcker i Spökbyrån är fristående. Här är alla delarna.

En sida till? Fortsätt läs!