Presenttips till 1-åringen
0 till 3 år

Presenttips till 1-åringen

Första födelsedagen närmar sig, eller är den kanske redan här? Oavsett det är födelsedag, namnsdag, jul eller bara en regnig tisdag så tycker vi att det alltid finns skäl att ge bort en bok. Här är våra bästa presenttips på böcker till en ettåring.

Första födelsedagen närmar sig, eller är den kanske redan här? Oavsett det är födelsedag, namnsdag, jul eller bara en regnig tisdag så tycker vi att det alltid finns skäl att ge bort en bok. Här är våra bästa presenttips på böcker till en ettåring.

Bok 1

Bebbe klär på

Mervi Lindman

Bebbe är småbarnsfavoriten som hittar på roliga upptåg hela tiden. Den här gången ska Bebbe klä på sig. Det låter kanske enkelt, om man inte är så busig som Bebbe är ibland.

Här hittar du alla böckerna om Bebbe.

Bok 2

Här är Sickan

Sofia Rådström

Böckerna om Sickan klarar av att läsas hundratals gånger. Till viss del beror det på de underbara illustrationerna, men framförallt beror det på det härliga flytet. Texten är på rim och bjuder på igenkänning för både barn och vuxna.

Här hittar du alla böckerna om Sickan.

Bok 3

Max boll

Barbro Lindgren & Eva Eriksson

Barbro Lindgren och Eva Erikssons böcker om Max är numera klassiker. Med så få ord kan så mycket hända. Här ska Max sparka boll, men det är en katt som vill ha den istället.

Bok 4

Duns Plask Pop!

Klara Bartilsson

Följ med en blommas kretslopp, från ett frö till en vissnad blomma. Duns Plask Pop! är en underbar färgexplosion där läsaren hela tiden bläddrar nyfiket vidare för att se hur blomman växer.

Bok 5

Småspråkarnas babytecken

Andrea Wallenberg, Maria Strutz och Oskar Jonsson.

Någon gång i ettårsåldern kan de första orden komma. Den här boken, skriven av två logopeder är till för att hjälpa till med språkutveckligen. Varje sida visar några av de första orden som barn försöker kommunicera. Men här finns också teckenspråk för de olika orden, eftersom det kan vara enklare att visa med gester istället för med tal. Dessutom finns det qr-koder vid varje ord som leder till videor där logopederna Andrea Wallenberg och Maria Strutz visar upp tecknet i fråga. Väldigt smidigt!

Bok 6

Julias sångbok

Lisa Moroni & Eva Eriksson

Julia är en favorit hos många barn. Här finns några härliga sånger samlade. Sjung tillsammans med Julia!

Här finns flera böcker med Julia.

Bok 7

Visst kan vi sova

Hanna Bergenkull & Maria Trolle

När ett barn är runt ett år gammalt kan det vara kämpigt med sömnen. Den här boken är skriven av en sömncoach och innehåller både en godnattsaga och tips för att få till en bättre sovrutin. Perfekt för både barnet och föräldern.

Bok 8

Sill och Fräs klär ut sig

Moa Graaf

Katterna Sill och Fräs går upp på vinden för att testa olika utklädnader. Det är jättekul, tills hunden ser dem och blir jätterädd!

En sida till? Fortsätt läs!