Presenttips till 3-åringen
3 till 6 år

Presenttips till 3-åringen

Letar du efter en present som gör succé hos en treåring? Bilderböcker är en perfekt att ge bort. De både stimulerar barnets fantasi och språkutveckling. Här har vi samlat några av de bästa bilderböckerna för treåringar.

Fotograf: Pexels

Letar du efter en present som gör succé hos en treåring? Bilderböcker är en perfekt att ge bort. De både stimulerar barnets fantasi och språkutveckling. Här har vi samlat några av de bästa bilderböckerna för treåringar.

Bok 1

Sagosamling

Jan Lööf

Den här sagosamlingen av Jan Lööf innehåller några av hans mest kända verk. Sagan om det röda äpplet och Pelles ficklampa för att nämna några. Mer än tio underbara bilderböcker samsas i den här maffiga samlingen. Några av treåringen nya favoriter kanske väntar mellan pärmarna.

Bok 2

Dino deluxe

Sarah Sheppard

Har dinosaurienörderiåldern kommit ännu? Eller inleds den med den Dino deluxe? Oavsett om man är besatt av dinosaurier eller inte är det här en underbar, och rolig faktabok som lär alla läsare en massa häftiga fakta.

Bok 3

Sagan om den underbara familjen Kanin och Mumiens återkomst

Jonna Björnstjerna

Jonna Björnstjerna har kallats för småbarnens egen Stephen King. Mumiens återkomst innehåller ett lagom läskigt mysterium som Lillebror Kanin måste lösa. Farmor har öppnat ett hotell för att dryga ut sin pension. Flera av gästerna är lite läskiga och mitt i natten vaknar Lillebror Kanin av ett skrik. När han undersöker så upptäcker han att farmor är försvunnen. Är det en av de läskiga gästerna som ligger bakom det hela? Eller är det den läskiga mumien som hustomten hela tiden tjatar om? Det är dags att ta på sig detektivmössan och undersöka!

Här hittar du alla delar med den underbara familjen Kanin.

Bok 4

Bojan och polisbilen

Johan Anderblad & Filippa Widlund

Ett måste för fordonsfantasten. Under tiden som Bojan gör sig redo för sängen berättar mamma om sin tid som polis. Hon delar med sig av kunskap om polisbilen och berättar om när hon fick rycka ut och rädda en hundvalp som var fast på en bergsklippa. Fakta och saga i ett, helt enkelt.

Får du inte nog av Bojan och fordon? Här hittar du en lista med alla böckerna.

Bok 5

Addis afro

Jali Madi Susso

Addis mormor och morfar vill att Addi ska ha mössa på sig när han ska ge sig ut och åka i backen. Det vill inte Addi. Han har så fint afro som han inte vill ha under mössan. Men ute i backen kommer flera olika djur och fascineras av hans hår. Vad varmt det ser ut. Kanske de borde hoppa in och värma sig? Snart står Addi där med ett halvt zoo i håret. Men hur ska djuren annars värma sig? Finns det något annat som kan värma?

Bok 6

Förskolan Skräckis: Läsmonstret Mumion

Ylva Hällen, Sara Edwardsson & Mattias Andersson

Det är alltid full fart på förskolan Skräckis där monsterbarnen älskar det. Ibland har Mumion det lite svårt att vara med i leken med sina stela, inlindade lemmar. Han trivs bäst med att läsa och spela spel. Men idag behövs hans läskunskaper. Förskolan Skräckis har anmälts för att en sur granne tycker att det är en opassande plats för barn. En kontrollant kommer på besök för att se hur barnen har det, och just den dagen råkar barnen släppa lös en kaos-ande. Hinner de fixa till allt? Kan någon läsa instruktionsmanualen till den magiska dammsugaren?

Här finns alla delar om Förskolan Skräckis.

Bok 7

Min osynliga mormor

Maria Löfgren

Eddi är och hälsar på mormor som har gömt sig. Jakten efter mormor tar Eddi och läsaren genom det fantastiska huset där det finns så mycket att titta på, bland annat kameleonter som smälter in i omgivningen. Även mormor lurar på varje omslag. Var med och leta och förundras över allt häftigt som finns i huset. Min osynliga mormor är en rolig kurragömma-bok där du kan prata om och leta länge på varje uppslag.

Bok 8

Star Wars: Episod IV - Nytt hopp

Geof Smith, Micky Rose & Caleb Meurer

Är det inte dags att introducera treåringen till Star Wars fantastiska värld!? Det kanske redan har hänt genom lego och tv-serier, men det här är en härlig introduktion till den klassiska filmtrilogin från 70- och 80-talet. Här får ni hela första filmen i bilderboksformat. Det går undan i svängarna, men det är också spännande action som griper tag i läsaren.

Här har vi samlat fler Star Wars-böcker.

En sida till? Fortsätt läs!